Bild över Kina

Bild över Kina
Kina - landet som gjort oss till barnfamilj

Sökmotor

Anpassad sökning

17 Januari

God fortsättning på 2011!

Tiden vid datorn är ordentligt krympt nuförtiden...

Jul- och nyårsfirandena för vår del firade vi hemifrån och sonen fick sova borta för första gången sedan vi kom hem från Kina. Han hade lite svårt att somna, men sov sedan lugnt nätterna igenom. Tomten kom och besökte barnen och gav julklappar. Sonen var mest intresserad av presentsnören...

Vårterminen har börjat för dottern och jag och sonen är nu hemma tillsammans ensamma igen. Det har varit ett skönt avbrott med tre jullovsveckor då man slapp gå upp tidigt för att gå iväg till skolan. Dottern verkade dock tycka att det räckte med lov och längtade tillbaka till sina vänner.

Jag har tänkt börja besöka öppna förskolor i vår liksom träffa en väninna med sitt adoptivbarn en gång i veckan, för att få lite "program" för oss. Sonen sover fortfarande mycket om dagarna och det kan ibland vara svårt att pricka in social samvaro. Dock ser jag fram emot allt kul vi ska göra i vår.

3 kommentarer:

Lisa Papaver sa...

Hej
Kanske kan vi ses, vi ska börja gå på Huvudsta öppna förskola i Solna. De har vissa dagar träffar för adoptionsfamiljer. Men har för mig att ni bor söder om stan? Kanske för långt att åka...

Siri sa...

Hej!
Det vore i och för sig kul att träffa dig IRL. Jo, vi bor söder om stan, men tåget går ju till Solna.

Anonym sa...

Hej!

Du verkar vara intresserad av Harriet Löwenhjelm. Här kommer spännande evenemangstips till alla Löwenhjelmsläsare. hälsn/Susi
På stadsbiblioteket i Sthlm vid Odenplan pågår 21 feb. - 20 mars en fotoutställning om Harriet Löwenhjelm med flera unika fotografier, som till dags datum legat bortglömda i en flyttkartong på vinden.

Möt Harriet från unga år i Helsingborg fram till sanatorievistelsen i Romanäs där hon avled i tbc 1918. Även teckningar och akvareller.

3 mars kl. 14.00

Release för biografin Att skjuta en dront om författaren och bildkonstnären Harriet Löwenhjelm skriven av Boel Hackman på Bonniers förlag.

Teater, sång och musik i Rotundan ur pjäsen Harriet L.

Vi möter: Boel Hackman, Mirja Burlin, Mattias Käck, Agneta Elers-Jarleman, Gunnar Edander och Nanna Walderhaug.