Bild över Kina

Bild över Kina
Kina - landet som gjort oss till barnfamilj

Sökmotor

Anpassad sökning

15 Maj

I dag "firar" vi två år sedan LID. Med stor sannolikhet får vi även "fira" tre år sedan LID om ett år från i dag. Jag hoppas innerligt att vi i alla fall passerat halva väntetiden.

Så, vad säger man till en snart 5-åring om väntan? På henne väntade vi lite över ett halvår, och varje dag kändes som en evighet. Små barn har inte någon direkt tidsuppfattning i ett längre perspektiv, och att säga att hon kanske får vänta 1-1,5 år till innan hon blir storasyster är svårt för henne att förstå.

Denna kommande sommar är i alla fall välplanerad och fylld till bredden. Den kommer med all sannolikhet gå fort. Jag har funderingar på en kortare resa till hösten med dottern, mannen får nog stanna hemma och arbeta! Vi måste ha något att fokusera på och se fram emot.

Snart kommer helgen och vi tänkte ta en tripp till IKEA för att inhandla lite smått till dotterns rum. Där har nu rensats ut av DUPLO-lego, en del pussel med färre än 50 bitar osv.

Ha det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Säj åt dottern att hon kanske hinner bli skolflicka innan syskonet kommer. Deprimerande, men det är ett sätt för henne att förstå ungefär hur länge det tar. Så blir det ju en positiv överraskning om BB:t kommer snabbare.

Våra tvillingar var i samma ålder när vi berättade att vi skulle få ett syskon. De hann faktiskt börja på tvåan innan hämtresan men tidsperspektivet var från början ganska klart: "länge". Först sen det sista året, när de redan var i skolan, började det kännas alltför länge att vänta. Speciellt dottern frågade ofta: Mamma NÄÄÄR ringer de från Thailand...?

Hälsningar Lille skutt