Bild över Kina

Bild över Kina
Kina - landet som gjort oss till barnfamilj

Sökmotor

Anpassad sökning

7 Februari

Återigen hemma för VAB. Detta uttryck har blivit en del av vår vokabulär de senaste åren. Dottern får alltid hosta i samband med förkylning och behöver medicinera för detta. Vare sig hon eller jag har sovit särskilt bra de senaste nätterna. Min man verkar vara immun mot ljud nattetid...

Väntan på nästkommande barn fortskrider. Vi har passerat 21 månader sedan HTK (=Handlingar Till Kina) den här veckan. Just nu skulle jag "acceptera" en ytterligare väntan på barnbesked på cirka 15 månader till (vem hade väl trott att man skulle kunna tänka sig det...) och det skulle då innebära barnbesked i april/maj 2009. Just nu känns det realistiskt, men det kan ju ändras och om det ändras så blir det nog till ytterligare längre väntan. Om vi skulle få barnbesked i maj 2009 så innebär det att resa till Kina under sommaren. OM det skulle vara fallet så önskar jag att vi får komma till en nordlig provins, för i den provisen dottern kommer ifrån (södra Kina) så är det mycket varmt under sommarmånaderna. Jag är ingen älskare av hetta direkt, i synnerhet om det gäller med officiella sammanhang. Men, vi tar det som det kommer.

Nu är det Råttans år och dottern fick några gåvor som vi fått förklarat för oss av kineser, att barn i Kina får till Spring Festival; nya kläder, pengagåva i rött kuvert och dessutom fick hon lite annat smått och gott (något spel, bok osv). I morgon ska vi hem till goda vänner som bjuder på kinesisk mat. Det blir spännande.

2 kommentarer:

Lisa Papaver sa...

Ja, det verkar lite jobbigt om det är 40 grader varmt. (helt ok om man kan ligga på en strand nära bad :)
Nu när vi åker har det ju just varit snöstorm och i Beijing är det minusgrader. (Inte heller så kul men man kan ju inte välja...)

Siri sa...

Hej! Nej, man kan ju inte välja. Men, är det kallt väder så kan man ju klä på sig, är det för varmt så kan man ju inte klä av sig (i alla fall inte alltför mycket!). Vi var i Beijing i mars 2005 och då var det kring 0:an i temperatur, någon gång kanske någon minusgrad. Hoppas ni får fint väder och fin blå himmel!