Bild över Kina

Bild över Kina
Kina - landet som gjort oss till barnfamilj

Sökmotor

Anpassad sökning

7 Februari

Den här helgen har varit fylld med aktiviteter av olika slag. I går var jag och dottern tillsammans med våra vänner - en mamma med sin dotter i samma ålder som vår - på Naturhistoriska riskmuseet och Cosmonova. Det är ett museum var har varit på många många gånger. Denna gång hade de skaparverkstaden öppen så flickorna målade varsin dinosaurie. De blev jättefina. Sedan hann vi gå och titta på bland annat fåglar och skelett. Dottern är mäkta imponerad av kolibriskelettet. Kolibrin är ju som bekant den minsta fågeln på vår planet och den är verkligen liten!

Därefter såg vi på dinosaurier på Cosmonova. Dock tyckte både dottern och jag att det var för lite "levande dinosaurier" och för mycket fakta om utgrävningar. Men, intressant var det. Därefter åkte vi hem till våra vänner och åt middag och barnen lekte några timmar till. Väl hemma var det sängdags för dottern och senare för mig med. Maken är dunderförkyld och hade lagt sig redan vid 20-tiden. Det gjorde han förresten redan i fredags kväll också.

I dag har det varit stora fixardagen. Dottern och maken har varit ute (trots sin förkylning arbetade maken ihärdigt ute) och har skottat diverse tak på våra olika byggnader. Dottern var faktiskt uppe på garagetaket tillsammans med maken och "hjälpte till". Hon verkar inte lida av höjdskräck i alla fall inte på 4-5 meter eller så. Dock fick vi hjälpa henne med upp- och nedfärd på stege. Sedan hjälpte hon mig med att skära grönsaker till middagen samt rensa i en av våra kökslådor där vi förvarar diverse plastburkar (matlådor, förvaring osv).
Själv bäddade jag rent i samtliga sängar, jag har tvättat fyra maskiner tvätt, dammsugit övervåningen, tömt diskmaskin, fyllt diskmaskin, lagat middag och fört över helgens alla foton från den nya kameran till datorn. Så, att sova gott i natt borde inte vara några problem!

Veckan som kommer bjuder inte på något särskilt förutom nästa helg, då vi ska iväg till goda vänner och fira födelsedag och kinesiskt nyår. Det ser vi fram emot.

CCAA har granskat ansökningar till och med 30 april 2008. Alltid nåt!

Ha en bra vecka där ute!

Inga kommentarer: