Bild över Kina

Bild över Kina
Kina - landet som gjort oss till barnfamilj

Sökmotor

Anpassad sökning

4 December

Som vanligt ligger arbetet efter med denna blogg... Dagarna går rasande fort med en liten pojke här hemma. Han har spring i benen och gör en massa "hyss", och ju längre han blir desto mer når han förstås. Språket har kommit igång mer och han pratar en del. Dessutom är ju kroppsspråket ett fantastiskt språk!

Jag har varit inne och jobbat en del på timmar på mitt jobb och då har mormor varit "dagmamma" åt sonen. Det har fungerat jättebra. Han trivs och är trygg med sin mormor som han också har börjat testa en hel del. Vår mormor är mycket barnkär, så de har fått en jättefin relation. Dessutom får ju dottern också träffa mormor mycket då mormor hämtar henne från skolan. Tidigare hade vi dispens för dottern att ha fritids trots att jag var förälraledig, men nu har kommunen dragit in de flesta dispenserna tyvärr. Hon tycker tidvis det är tråkigt då hon inte har några vänner i vårt närområde, och att ta hem klasskamrater varje dag ställer jag inte upp på. Ett par gånger i veckan försöker vi dock få hem en kompis, men många gånger är det svårt att få tag i föräldrarna till barnen även om man försöker få kontakt ett par dagar innan.

Det är ju december nu och ett helt annat klimat än förra året vid den här tiden. Vissa morgnar har vi haft frost men många dagar har varit kring 10 plusgrader. Känns bra för elräkningen blir inte lika hög då!

Vi har julpyntat en del hemma, men en del väntar vi med tills Lucia som vi brukar. Pepparkakor är bakade i alla fall. Dottern följer julkalendern och räknar dagarna till julafton. Sonen kommer nog även i år mest tycka att snören och julpapper är mer intressant än innehållet i julklapparna. Det är svårt att komma på vad man ska ge honom i julklapp då han ärvt de flesta leksakerna av sin storasyster och därför finns inte något större behov. Det blir nog en del mjuka paket med större kläder i skulle jag tro. Jag har inte gett mig ut i julhandeln ännu, men måste väl planera för det de kommande veckorna.

Vi har ju varit hemma med sonen i över ett år nu och det känns som han funnits här med oss längre än så. Det känns så skönt att familjen är komplett och att alla formella handlingar är avklarade.

Nu stundar således december och jul- och nyårsfirande vilket vi ser fram emot. Sedan vänder vi blad och år 2012 för med sig nya händelser och äventyr!

Inga kommentarer: